Kreativ med Shane Brox: Byg Trille Tusindpat

Kreativ med Shane Brox: Byg Trille Tusindpat

De tre slemme nisser, vi byggede sidst, bor i det lille hus, vi byggede først. De bor også ved siden af en stald.

Maria,  

I den stald bor der tre – eller faktisk fire – dyr:

Grisen Gry
Hesten Harry
Anden Anker

…og så er der Trille Tusindpat.

Det er koen, som er så stor, at den ikke kan være i stalden. Så den bor udenfor. Men det har den det fint med, og så kan den også være vagt-ko og passe på om natten, hvis der kommer tyve eller andet rak.

Lad os bygge stalden til dyrene. Du skal bruge:

Klip to stykker pap i den form og størrelse, du synes, din stald skal være. Lim ispinde eller andre pinde på rundt i kanten som vist på fotoet. Jeg har flækket mine ispinde, så de ikke bliver så lige at se på. Alt er sjovere, når det er lidt skævt.

Mal din stalds vægge og dit tag på indersiden. Læg tagsten på. Jeg har klippet mine ud af rød bølgekarton, men alt fra bæreposer til skoæsker i fine farver kan bruges.

Lim fliserne på taget og pynt med hjemmelavede istapper (se i blog 1, hvordan du laver istapper) og afklippet julepynt. Sæt dyrene ind i stalden.

For at lave Trille Tusindpat skal du bruge:


1. Pres toppen af mælkekartonen flad og lim fast med limpistolen. Vær tålmodig og pres det godt sammen, mens limen tørrer.
2. Kig på den lille tegning på print-out’en. Vend kartonen, så Trille ligger på ryggen, og mælkelåget (snuden) peger op mod dig selv. Skær en åbning ned langs midten af kartonen. Klip ben og yver til i begge sider. Benene kan med fordel være lidt bredre end yverne.
3. Mal kartonen. Det er helt op til dig selv i hvilke farver.
4. Print tegningen af Trilles tegnede detaljer ud. Og klip dem ud.
5. Lim delene på kartonen som vist på fotoet. Ører og horn på toppen af hovedet. Øjne i mælkelågene og lim dem på over snuden. Skru kartonens låg af, stik tungen ind og skru på igen. Hale og numse limes bagpå og tilsidst lim på næseborene.

Trille Tusindpat giver spandevis med mælk hver dag. Faktisk har nisserne snart ikke nok skåle og beholdere til at samle al den dejlige mælk i. Men de tre slemme nisser elsker mælk og risengrød og æder meget. Men de er ikke søde ved dyrene. De niver dem i skinkerne og smider knaldperler ind i høet, når de sover. De driller og kalder dem navne, så når de slemme nisser ikke kigger, så tisser Gry, Henrik og Anker en lille skvæt i mælken.

Men det ved de tre slemme nisser ikke. De synes bare, risengrøden smager dejligt og tager grådigt en kæmpeportion mere!

Næste gang skal vi bygge julemanden og hans kane, og så bliver det spændende at se, om de slemme nisser får nogle gaver…?

Dette indlæg er skrevet af Shane Brox. Han er også aktuel med en julekalender i 24 afsnit på YouTube. Følg med på www.youtube.com/user/braneshox for yderligere juleinspiration og kreativ leg med Shane.

URL: https://heledanmarksfamilieklub.dk/kreativ-med-shane-brox-byg-trille-tusindpat/