Arkiv

Se alle klubberne på Danmarkskortet

Har du set, at vi har fået et fint Danmarkskort på sitet under 'Her er vi' i venstremenuen.

Vi har sat et Danmarkskort på sitet, fordi antallet af klubber vokser markant til september. Vi forventer nemlig, at have i alt 40 klubber i gang til efteråret.

De røde pins viser hvor vi allerede har hyggelige familieklubber i gang. Mens de blå pins viser, hvor vi har planer om at starte nye klubber.

Er der endnu ikke en rød eller blå pin i din by – og kunne du smaddergodt tænke dig at blive en del af en familieklub? Så skriv eller ring til os.

At være medlem af en familieklub er gratis. Vi leger, hygger og spiser et gratis måltid sammen. Ungerne er glade og trætte, når I går hjem – alle de nye oplevelser ligger bare og venter på, at du griber chancen! :-)

Vi er nemlig ikke i tvivl; vi er #bedresammen i #heledanmarksfamilieklub

Lommepenge - er det en god idé?

Tror dit barn også, at du bare kan køre dankortet igennem, når der kommer nye legetøjskataloger?

Som forælder tager man sig ofte til hovedet, når det kommer til de små børns syn på penge.

Men hvordan kommer du i gang med at forklare dem om økonomi?

En undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for Danske Bank viser, at 7 ud af 10 forældre giver deres børn lommepenge. Og det er simpelthen fordi, det er en rigtig god idé, at give børn en tidlig forståelse for pengenes værdi. Allerede gerne fra 7-års alderen.

Ved selv at skulle spare op, får børn en klar indsigt i, hvordan penge kan give dem adgang til dé ting, de drømmer om – men også at de kan slippe op, hvis de ikke prioriteres rigtigt.

Du skal naturligvis finde den model, der passer bedst til dit barn. Her får du fem varianter.

Samvittighed
Denne model har ikke en naturlig sammenhæng mellem, hvad barnet får i lommepenge og hvad det skal bidrage med i form af huslige pligter. Det er et godt redskab til at lære barnet om, at have sine egne penge.

Faste pligter
Barnet har en række faste pligter, der udløser et fast beløb. Her er der ingen slinger i valsen – og du kan modregne i beløbet, hvis opgaverne ikke bliver klaret.

Timeløn
Her får barnet penge pr. opgave. Det er med til at skabe forståelse for mængden af arbejde og størrelsen på udbetalingen.

Foræring
Her giver du barnet et fast ugentligt beløb uden at det skal yde noget til gengæld. Det gives ud fra aftalen om, at barnet selv sørger for at læse sine lektier og komme afsted til fritidsinteresser. Egner sig bedst til lidt større børn.

Total selvbestemmelse
Denne model egner sig også godt til de lidt større børn, der har lært at administrere et fast månedligt beløb, som skal dække tøjindkøb, fornøjelser og mobilregning.

 

Opskrift på sund familieburger

En burger kan sagtens være sund, hvis du tænker over hvilke ingredienser og tilberedning, du bruger.

Savner du inspiration til din aftensmad, kunne du jo overveje familieklubbens sunde burger. Billedet er venligst udlånt fra Familieklubben Skt. Klemens i Odense.

En burger kan heldigvis varieres i det uendelige, hvis du fx. er vegetar eller hellere vil have andet fyld i.

Ingredienser:
Agurk
Rødløg
Forårsløg
Sukkerærter
Sprød salat
Tomater
Salt, peber
Hakket oksekød 3-7%
Grove burgerboller
Ketchup

Skær agurk og tomat i skiver. Snit salat, rødløg, forårsløg og sukkerærter.

Form store flade bøffer og steg dem i lidt olie ca. 2 min. på hver side ved god varme.

Lun og flæk bollerne. Smør dem med ketchup og læg dem sammen med masser af sprød salat, bøf og de friske grøntsager. Og hvem siger, at der ikke også må komme en lillebitte smule ristede løg i :-)

Vi marcherer mod ensomhed

I dag mødtes vi med Patrick Cakirli fra Facebookgruppen SMILET og satte fokus på ensomhed.

I formiddags marchererede Hele Danmarks Familieklub sammen med Patrick Cakirli i March mod Ensomhed. Vi fik nogle gode snakke både med ham og med resten af følget – og vi var helt klart #bedresammen!

Patrick går hele vejen fra København fra Aarhus

Hvis navnet virker bekendt, er det fordi Patrick Cakirlistifter er stifter af Facebookgruppen SMILET. Her har han for alvor skabt fokus på unge og ensomhed.

På hans march skal de unge aktiveres og gå skulder ved skulder og Patrick går kun i følgeskab med andre. Alle kan gå med på landevejen fra København til Århus.

Vi synes, det er utroligt  vigtigt med opmærksomheden på, at vi er stærkere, når vi gør ting sammen – og det ville vi gerne bakke op om i dag!

Hvordan tackler du et spirende raserianfald?

Selvom du elsker dine børn overalt i verden, kan de sikkert også drive dig til vanvid.

 

Psykiatrifonden har lavet 8 gode råd til, hvordan du kommer igennem konflikter med succes.

  • Træk vejret dybt eller gå ind i et andet værelse, hvis du kan mærke, at du er ved at miste besindelsen over for dit barn.
  • Tænk over, hvad dit barns hensigt er? Ofte handler din reaktion mere om dig selv end om barnet.
  • Tænk over, om du i situationen fx havde haft en særligt travl dag? Ville du mon reagere på samme måde i andre situationer?
  • Skæld ud er baseret på dét der ER sket og dit barn har ikke mulighed for at ændre sin handling. Giv i stedet barnet anvisninger til, hvordan handlingen kan gøres anderledes næste gang.
  • Dit barn gør i højere grad, som du gør, end hvad du siger. Opfør dig som du gerne vil have, at dit barn skal opføre sig.
  • Vær forudseende og planlæg dig ud af de åbenlyse konflikter. Er barnets yndlingskop blå, så sørg for, at den er ren til morgenmaden.
  • Brug afledning inden situationen spidser så meget til, at du føler dig magtesløs.
  • Husk, at skæld ud ikke fører til færre konflikter. Tværtimod.

 

 

Ny familieklub i Voerladegård

Den første nervøsitet blev hurtigt erstattet af brede smil og kreative projekter, da familier og frivillige mødte hinanden for første gang i Voerladegårds nye familieklub.

Forventningsfulde børnefamilier og frivillige var en lillebitte smule nervøse, da de for allerførste gang skulle hilse på hinanden i går eftermiddags i Voerladegård. Det skete, fordi den lille østjyske by, der hører til Skanderborg Kommune, har fået sin helt egen familieklub.

Et hold af frivillige stod klar til at tage imod både børn og voksne, der alle havde glædet sig til at se, hvem de var kommet i klub med.

Der blev hygget og udvekslet erfaringer fra familielivet. Og det var rigtigt hyggeligt at lave kreative projekter – et tårn af sugerør –  og spise et måltid mad sammen.

Alle var enige om, at de glædede sig til at ses igen. Det er vi helt vilde med, for vi er nemlig meget #bedresammen og ingen familier skal stå alene!

Vi håber, I får en masser af fantastiske oplevelser og at dette er starten på en lang række nye venskaber.

 

 

 

 

Chatten er kommet flyvende fra start

Vores team af kompetente rådgivere er stolte af, at så mange allerede har været forbi chatten, der har åben hver torsdag mellem 18-21.

Som deltager i Hele Danmarks Familieklub har du mulighed for at chatte og skrive helt anonymt med vores frivillige chat-rådgivere om lige præcis det, der fylder for dig.

Ingen emner er for store eller små – i chatten kan du bare være dig!

Kig forbi websitet hver torsdag kl. 18-21, hvor vores chat er åben.

De frivillige, der sidder bag skærmen har baggrunde som bl.a pædagoger, psykologer og coaches. Fælles for dem alle er, at de har erfaring med at tale med mennesker, der på en eller anden måde oplever udfordringer i hverdagen, store som små.

Sådan laver du søde og fine påskeæg

Har du mod på at prøve kræfter med en ægte påskeklassiker?


At puste æg er en hyggelig aktivitet at samles om. Det er lidt svært for de allermindste at håndtere den tynde æggeskal, – men mon ikke mor og far kan hjælpe lidt til?

Du skal gøre sådan her:
Skold ægget i kogende vand (Pas på det varme vand – få en voksen til at hjælpe med denne del)
Lav hul i hver ende af ægget med en nål (Pas godt på dine fingre)
Sæt ægget op til munden – og pust blomme og hvider ud
Mal herefter ægget i flotte påskefarver eller tegn motiver med tusch

Måske er det lidt svært at male æg uden at knække skallen, hvis man ikke er ret gammel?

Heldigvis kan du købe flamingo- eller trææg i diverse hobbybutikker, som familiens yngste kan få en masse sjov ud af at dekorere med farver, glimmer og fri fantasi.

Rigtig god påske :-)

Mød vores fantastiske frivillige!

Vores skønne frivillige er klar til at tage imod dig ude i familieklubberne. De er nemlig ikke i tvivl. Vi er #bedresammen. Derfor rækker de ud – og håber, at du vil være med til at skabe Hele Danmarks Familieklub sammen med dem!

Det er vores vidunderlige stab af frivillige, som du møder i din lokale familieklub. De er udvalgt med omhu for at give dig den bedste oplevelse – og give dig endnu mere lyst til fællesskabet. Til at åbne op for de andre medlemmer. Til at insistere på at ville hinanden. Få øje på hinanden. Og til at møde hinanden.

Sammen med familierne skaber de frivillige en rigtig god stemning og får store som små til at føle sig velkomne.

Vores frivillige er idérige og nysgerrige på at skabe nye veje, sætte aktiviteter i gang– og selv tage aktiv del i disse.

Det er også dem, der arrangerer maden. Enten ved at lave den selv – eller bede dig om hjælp i køkkenet.

De frivilliges indsats har en helt enorm betydning for Hele Danmarks Familieklub.

Chatten åbner på torsdag

I chatten kan du fra den 15. marts skrive anonymt med frivillige rådgivere hver torsdag i tidsrummet: 18-21.

Nogle gange tumler vi med tingene, og de vokser os over hovedet. At dele sine tanker og bekymringer med andre kan være en lettelse. Og måske andre står eller har stået i samme situation som jeres familie?

Som deltager i Hele Danmarks Familieklub har du mulighed for at chatte og skrive helt anonymt med vores frivillige chatrådgivere om lige præcis det, der fylder for dig.

Ingen emner er for store eller små – i chatten kan du bare være dig! Kig forbi hver torsdag kl. 18-21, hvor vores chat har åbent. Du finder chatten lige hér.