Brevkassen

Stil et spørgsmål i brevkassen her

Søg

Søg


Husk at du kan chatte med vores dygtige rådgivere om alle typer familie spørgsmål. Besøg chatten hér

Lotte modsat

Spørgsmål

Hej Min søn på 4 år er konstant Lotte modsat. Han er på tværs meget ofte og bliver så enormt sur i lang tid når han ikke bliver 100% tilgodeset. Ofte kan det være han vil ind når vi skal ud – termobukser vs regnbukser – vil ikke ha tøj på. Nogle dage kan han blive ved i timevis… Så er ét galt og når det løser sig finder han på noget nyt eller vender situationerne om, så han forblive utilfreds eller føle sig ikke tilgodeset. Fx vi skal ud og han vil ind. Tuder og skaber sig og syntes det er koldt trods fin solskind. Da det så næsten løser sig selv finder han på at Ville i sandkasse og derfor tilbyder jeg termobukser ligesom jeg netop giver lillebror på. Nej tak siger han og jeg henter dem ikke. Da jeg så sætter mig vil han alligevel have dem og jeg beder ham selv hente dem. Igen kommer konflikt da han ikke mener det er hans opgave. Jeg skal alligevel ind lidt senere mens han fortsat er sur og tager dem med ud, men tydeliggør at jeg ikke gik blot efter dem. Så kan han ikke tage dem på, trods det plejer han, da han mener at han jo netop har taget sige sko på og derfor ikke vil tage dem af. Så vil jeg hjælpe, men det må jeg ikke for han vil selv men vil ikke ha skoene af… . Sådan fortsætter det med at opfinde nye ting at være sur over! Har prøvet at ignorer, omfagne og lytte og være bestemt og sur. Intet hjælper systematisk og vi er ved at blive trætte af det herhjemme. Er det en gylden “opskrift” til at tackle denne trodsighed, så vil vi rigtig gerne høre den???

Nynne, 30, kvinde, Kategori: Yngre børn

ADHD muligvis?

Spørgsmål

Vores dreng på 4 år er begyndt at blive hidsig/sur. Han er begynder at smide med tingene, stampe i gulvet, hvergang der noget ham ikke kan eller noget går i stykker for ham, og selvom at han kan godt lave det selv. Når det så sker, går vi ind og holder om ham (ligesom i en krammer) og tæller til 10. Det virker en gang i mellem men ikke altid. Nogen gode råd??

Nykaer, 26, kvinde, Kategori: Yngre børn

vrede

Spørgsmål

Hej. Jeg har en datter på 8 år som er utrolig hurtig til at blive sur, hvordan kan jeg få hende til at tackle sin vrede? Hilsen forvirret mor

Mina, 30, kvinde, Kategori: Tweens

Mit parforhold er usundt

Spørgsmål

Måske kan I hjælpe mig her? Jeg har lige fået mit 2. Barn. Bor sammen med min kæreste. Han ryger en del pot og jeg føler mig lidt alene med børnene. Står med meget selv. Det der går mig mest på er at synes han har ret til sex flere gange om ugen. Jeg har ikke lyst og så får vi en frygtelig dårlig stemning og jeg føler mig endnu mere alene. Så jeg siger bare ja for stemnings skyld. Kan ikke rigtig se mig ud af hverdagen og den dårlig situation som jeg er i. Jeg gør noget flere gange om ugen som jeg ikke har lyst til. Jeg kan ikke finde ud af at sige nej. Hvad kan jeg gøre. Hvordan kan jeg blive stærkere og sige fra og være tro mod mig selv. Ved ikke om den her brevkasse er den rette, men nu prøver jeg jer.

Sonya, 34, kvinde, Kategori: Parforhold

Ung pige på snart 15

Spørgsmål

Hej Jeg er i stort delema. Jeg har en datter på snart 15 år, og jeg har igennem de sidste par år eller mere. Jeg har obseveret at hun ikke kan tage imod omsorg (kram/at blive holidt om). Jeg ved ikke hvor meget jeg skal lægge i det?? Samt igennem den sidste tid. Svaret både mig og hendes lillesøster meget vredt når vi har sagt noget til hende fx. Der er mad.. Her ved jeg heller ikke hvor meget jeg skal ligge i set. . Med venlig hilsen En frustreret/bekymret mor Linda

ROSE1977, 41, kvinde, Kategori: Teenagere

Aarhus

Spørgsmål

Jeg er behandler i Aarhus Kommune med en familie, som mangler netværk. Har I grupper i Aarhus eller planlægger det? Hvis ikke, må min famile så deltage i andre kommuner/byer? MVH Anne

Anne, 43, kvinde, Kategori: Viden om Hele Danmarks Familieklub

Hysterisk når tv'et slukkes

Spørgsmål

Hej. Jeg har det problem at min datter på 4 år altid bliver helt vildt hysterisk når vi slukker for fjernsynet. Hun får kun lov til at se fjernsyn i weekenden, men det kan også nogle gange være i flere timer – mange flere end jeg synes er okay. Men når jeg slukker, uanset om hun er forberedt eller ej på det, så bliver hun helt vildt sur og hysterisk. Hun slår og sparker efter mig og skriger som en gal. Jeg prøver rigtig ofte at være rolig, tålmodig og hjælpe hende med at rumme følelserne, men det sker også at jeg bliver vred og skælder ud. Jeg tror det er fordi jeg har det rigtig skidt med at hun nogle gange ser lidt for meget fjernsyn, og når hun bliver så vild, så føler jeg mig helt vildt skyldig – så jeg bliver nok mere vred på mig selv.. Jeg ved godt at det kun er mig selv der kan stoppe det, men det er bare svært når det ofte er det eneste hun ønsker sig at få lov til. Jeg har snakket med min mand om at vi skal fjerne fjernsynet helt i en periode, men det er han ikke meget for. Selvom jeg også synes at vores forhold ville have godt af det. Hvad kan jeg gøre når min datter bliver helt vild og hvordan kan jeg overbevise min mand om at det er en god idé at sætte fjernsynet helt væk i en periode? Det gør mig virkelig træt af alting at hun reagerer sådan, og at vi skal have de kampe, og jeg føler mig som en helt vildt dårlig mor. Venlig hilsen en meget træt mor

TrætMor, 30, kvinde, Kategori: Forælderrollen, Parforhold, Yngre børn

Arbejde og uddannelse

Spørgsmål

Jeg har gennem mange år været tilknyttet forskellige ordninger på kommunen da jeg har haft svært ved at klare tingene selv. Jeg har også to børn, som begge har dianoser. Men jeg vil gerne videre og forsøge at få noget ud af mit liv. Selv gøre noget så mine børn kan blive stolte af mig. Hvor skal skal starte?

Tanja, 34, kvinde, Kategori: Arbejdsliv, Forælderrollen

Børn

Spørgsmål

En mor har taget hårdt fat i min datters arm og skældt hende ud oppe på hendes skole. Hun blev anklaget for nogle drillerier – som hun siger, at hun ikke har været med til. Jeg vil gerne have at hun skal være tryg på sin skole og at de andre forældre henvender sig ved at ringe eller sms’e mig, hvis de mener at min datter har gjort noget forkert. Her var det kontant afstraffelse og min datter var chokeret bagefter over at have fået skæld ud af klassekammeratens mor uden overhovedet har kunne forsvare eller forklare sig. Hun er kun 7 år. Hvad gør jeg nu – tager jeg kontakt til den pågældende mor eller involverer jeg skolen, da det skete i skoletiden? Jeg er forvirret og ked af det.

Sammi, 27, mand, Kategori: Andet, Yngre børn

Min dreng på 2 er helt vild mor-syg

Spørgsmål

Jeg kan ikke være nogens steder for min dreng. Han vil være hos mig hele tiden. Det er strenge. Han vil også bæres i stedet for at gå. Ellers piber og græder han med det samme og holder først op, når jeg tager ham op. Hvad kan jeg gøre ved det?

Mia, 24, kvinde, Kategori: Yngre børn