Brevkassen

Stil et spørgsmål i brevkassen her

Søg

Søg


Husk at du kan chatte med vores dygtige rådgivere om alle typer familie spørgsmål. Besøg chatten hér

Aarhus

Spørgsmål

Jeg er behandler i Aarhus Kommune med en familie, som mangler netværk. Har I grupper i Aarhus eller planlægger det? Hvis ikke, må min famile så deltage i andre kommuner/byer? MVH Anne

Anne, 43, kvinde

Hysterisk når tv'et slukkes

Spørgsmål

Hej. Jeg har det problem at min datter på 4 år altid bliver helt vildt hysterisk når vi slukker for fjernsynet. Hun får kun lov til at se fjernsyn i weekenden, men det kan også nogle gange være i flere timer – mange flere end jeg synes er okay. Men når jeg slukker, uanset om hun er forberedt eller ej på det, så bliver hun helt vildt sur og hysterisk. Hun slår og sparker efter mig og skriger som en gal. Jeg prøver rigtig ofte at være rolig, tålmodig og hjælpe hende med at rumme følelserne, men det sker også at jeg bliver vred og skælder ud. Jeg tror det er fordi jeg har det rigtig skidt med at hun nogle gange ser lidt for meget fjernsyn, og når hun bliver så vild, så føler jeg mig helt vildt skyldig – så jeg bliver nok mere vred på mig selv.. Jeg ved godt at det kun er mig selv der kan stoppe det, men det er bare svært når det ofte er det eneste hun ønsker sig at få lov til. Jeg har snakket med min mand om at vi skal fjerne fjernsynet helt i en periode, men det er han ikke meget for. Selvom jeg også synes at vores forhold ville have godt af det. Hvad kan jeg gøre når min datter bliver helt vild og hvordan kan jeg overbevise min mand om at det er en god idé at sætte fjernsynet helt væk i en periode? Det gør mig virkelig træt af alting at hun reagerer sådan, og at vi skal have de kampe, og jeg føler mig som en helt vildt dårlig mor. Venlig hilsen en meget træt mor

TrætMor, 30, kvinde

Arbejde og uddannelse

Spørgsmål

Jeg har gennem mange år været tilknyttet forskellige ordninger på kommunen da jeg har haft svært ved at klare tingene selv. Jeg har også to børn, som begge har dianoser. Men jeg vil gerne videre og forsøge at få noget ud af mit liv. Selv gøre noget så mine børn kan blive stolte af mig. Hvor skal skal starte?

Tanja, 34, kvinde

Børn

Spørgsmål

En mor har taget hårdt fat i min datters arm og skældt hende ud oppe på hendes skole. Hun blev anklaget for nogle drillerier – som hun siger, at hun ikke har været med til. Jeg vil gerne have at hun skal være tryg på sin skole og at de andre forældre henvender sig ved at ringe eller sms’e mig, hvis de mener at min datter har gjort noget forkert. Her var det kontant afstraffelse og min datter var chokeret bagefter over at have fået skæld ud af klassekammeratens mor uden overhovedet har kunne forsvare eller forklare sig. Hun er kun 7 år. Hvad gør jeg nu – tager jeg kontakt til den pågældende mor eller involverer jeg skolen, da det skete i skoletiden? Jeg er forvirret og ked af det.

Sammi, 27, mand

Min dreng på 2 er helt vild mor-syg

Spørgsmål

Jeg kan ikke være nogens steder for min dreng. Han vil være hos mig hele tiden. Det er strenge. Han vil også bæres i stedet for at gå. Ellers piber og græder han med det samme og holder først op, når jeg tager ham op. Hvad kan jeg gøre ved det?

Mia, 24, kvinde, Kategori: Børn

Konflikt mellem egne drømme og tid med min søn

Spørgsmål

Hej, jeg er fuldtids alenemor med min søn på 5 år og synes det kan være svært at finde tid til at gøre ting alene. Bare tage en shoppetur eller drikke en kop kaffe med en veninde – uden der er børn med. Hvordan finder jeg mere tid til mig selv uden at få dårlig samvittighed over at skulle ud og finde pasning til ham? Han vil jo bare helst være sammen med mig 24/7/365 og det elsker jeg! Men jeg har også brug for bare at være ‘mig’ nogle gange. Er det egoistisk?

Lea, 35, kvinde, Kategori: Andet

En total hidsigprop om morgenen

Spørgsmål

Min søn er utrolig vred om morgenen, hvilket giver en del konflikter. Han er 9 år og kommer i seng kl 20 om aftenen. Jeg er A-menneske og han må være B. Han har altid været sådan lige fra han nærmest kunne udtrykke sig. Men det gør mig ked af, at jeg for husfredens skyld skal blive ved med at vende den anden kind til og finde mig i hans hårde ord, for at få vores morgener til at fungere. Han bliver selv ked af det, når vi køre til skole og siger undskyld. Kan jeg gøre noget, for at afhjælpe situationen? Jeg har mange gange snakket med ham om det. Men det ændrer ikke noget som helst.

Maiken, 43, kvinde, Kategori: Børn

Hvordan hjælper jeg min dreng til gode lege?

Spørgsmål

Jeg har den problemstilling, at min dreng på 3 år er meget fysisk, når han leger. Han vil rigtig gerne lege med de andre børn, men det ender ofte i konflikter, fordi min dreng f.eks. krammer for voldsomt (i glæde) eller slår (for at komme i kontakt – vil jeg tro). Det er lidt ærgerligt, for det gør, at man hele tiden skal være inde over, når han leger med andre og at han hurtigt bliver ballademageren i de andre forældres øjne. Hvordan kan jeg hjælpe min dreng til at blive en del af legen på en god måde?

Jan, 30, mand, Kategori: Børn

Min datter vil ikke spise

Spørgsmål

Min datter på 5 er meget svær at motivere til at spise. Hun er ikke kræsen, men har bare ikke lyst til maden. Morgenmaden er det sværeste, og der bliver tit en rigtig dårlig stemning omkring måltiderne, fordi vi tit skal bede hende om at spise. I børnehaven går hun under radaren ved pædagogerne, fordi hun ellers er glad og tilpas, men hun kommer tit hjem med en uspist madpakke, så hun har gået en hel dag uden at spise andet end eftermiddagsfrugten. Vi inddrager hende i, hvad der skal være på madpakken og hun har medbestemmelse i forhold til, hvad hun gerne vil spise til morgenmad og bliver også inddraget i madlavningen, hvis hun har lyst. Har I nogle ideer til, hvordan vi kan motivere hende til spisning? Vi vil gerne have en rar stemning tilbage ved bordet.

Louise, 33, kvinde, Kategori: Børn

Min datter vil ikke lave lektier

Spørgsmål

Jeg har rigtig svært ved at få lavet lektier med min datter på 8 år. De siger i skolen, at vi skal læse lidt hver dag for hun har brug for at få trænet læsning. Men hun er træt og bliver sur når vi skal i gang. Derfor bliver det træls for os begge fordi hun bliver så sur og ked af det. Og jeg bliver nok også lidt sur fordi hun ikke gider at læse. Derfor ender lektielæsningen med at vi bliver uvenner i stedet for at vi får læst. Kan I hjælpe mig med at få det vendt?

Jonas, 37, mand, Kategori: Børn