fbpx

”Det giver goodwill på kontoen at være frivillig”

David og Lene er frivillige i Hele Danmarks Familieklub - og er vilde med alt at gøre en forskel for andre mennesker.

”Ofte når vi sidder og snakker i sociale sammenhænge, taler man typisk om sit arbejde. Jeg arbejder med dét og dét. Jamen, hvem er du egentlig? Det viser det frivillige arbejde noget om. Det fortæller meget om, hvem du er som menneske. Man er mere end bare sit arbejde”.

David er 49 år og har fejret sølvbryllup sammen med sin kone, Lene, der også er frivillig i familieklubben. Børnene er blevet store og de har nu en anden tid – end dengang børnene var små. Derfor har de valgt at blive en del af frivilligteamet i en lokal familieklub i Odense.

Lene supplerer: ”Man kan gå til dans og badminton, men at være frivillig i Hele Danmarks Familieklub er også at lave noget sammen. Selvom vi jo kender hinanden rigtig godt, så ser vi nogle andre sider af hinanden”.

Lene fortæller også, at det har givet en større selvtillid at springe ud i noget nyt – og opleve, at det da egentlig ikke var så farligt.

Kan vi nu klare det?
Inden opstart i familieklubben deltog Lene og David på en træningsdag for at blive klædt på til opgaven.

De fortæller, at de hørte om, at familierne kan være udfordrede i deres liv – og de var spændte på at møde familierne.

”Kan vi nu klare det?”, var en af Lenes bekymringer. ”Men allerede efter første gang var skuldrene nede. De er jo egentlig bare mennesker ligesom os selv”, uddyber hun. De er enige om, at det har givet meget at være en del af familieklubben.

David fortæller: ”Det er afstressende, fordi man får noget helt andet ind i hovedet, fordi børn er så meget i live” – og fortæller videre: ”Vi oplever jo også, at det giver noget mere at snakke om, når vi kører hjem i bilen, fordi der er så mange gode oplevelser med familierne”.

På billedet er Lene og David i gang med at spise den is, som de vandt i en konkurrence på Hele Danmarks Familieklubs Facebookside. Her havde flere af familierne nomineret dem til at være de mest hjertevarme mennesker.