fbpx
Blog5boy-child-childhood-235554

Har du talt med dit barn i dag?

Sådan lød en kampagne for år tilbage. Opfordringen lød på at tale med sit barn i mindst 20 minutter.

Jeg synes ikke, man overhovedet skal sætte tid på en samtale. Tænk, hvis nogen tager det bogstaveligt og stopper midt i en god snak, fordi der er gået 20 minutter.

Jeg kender ingen, der ikke gerne vil tales med. Men jeg kender mange, der aldrig taler med nogen.

Vi skal saftsuseme ville hinanden! Derfor er min opfordring: RÆK UD og snak med dem, du har omkring dig. Jeg kender ingen, der ikke har en historie. Men jeg kender rigtig mange, der aldrig får den fortalt. Vi er efterhånden så selvoptagede, at vi glemmer at lytte og spørge ind til vores medmennesker.

Mit råd er: Stil spørgsmål. Spørg for eksempel: “Hvad er dit bedste ferieminde?”. “Hvad er den bedste film, du har set?”. Pludselig er den gode snak i gang, og den kan være både givende og lærerig begge veje.

Dette indlæg er skrevet af forfatter og foredragsholder Gitte Hornshøj. Hun giver inspiration til, hvordan vi hjælper hinanden og skaber nærvær med vores børn. Læs mere om Gitte på www.gittehornshoej.dk