fbpx
FDFRundkredslege-app-10

I rundkredslege kan børn føle sig set og udvikle samhørighed

Rundkredslege tilbyder en oplevelse af samhørighed og er relations-opbyggende, fordi der ofte kræves øjenkontakt.

Rundkredslege dækker over mange lege. Har man først besluttet sig for at lege i en rundkreds, er det nemt at variere legen til at blive større eller mindre, mildere eller vildere – alt efter alder og plads.

At møde alle børn i øjenhøjde og at bevare overblikket kan være svært – uanset gruppens størrelse eller alder. Det er en af grundene til, at vi ofte beder børnene om at samles i en rundkreds. I rundkredslegen t. Samtidig er det som voksen nemt at have overblik og få øje på børn, der har behov for ekstra opmærksomhed. Men rundkredslegene tilbyder også en oplevelse af samhørighed og er relations-opbyggende, fordi der ofte kræves øjenkontakt.

Kropskontakt
Berøring bringer en masse positivt med sig og er blandt andet

med til at hærde nervesystemet, så børnene bliver bedre til at aflæse egne og hinandens kropslige grænser. Her kan vi med rundkredslegen fra start skabe en god kropskontakt: “Tag hinanden i hænderne og lav en rundkreds”‘.

Fem gode råd
Rundkredslege er en overkategori på mange lege, der kan variere i størrelse og tempo, og de kan nemt blive sammensat uhensigtsmæssig. Derfor er her fem gode råd til dig, der vil i gang med rundkredslege:

  • Flyt alle de ting i og omkring rundkredsen, der kan tiltrække sig unødvendig opmærksomhed eller står i vejen.
  • Tal lavere og tydeligere. Ved at tale lavere skærpes opmærksomheden hos de tilhørende.
  • Vent med spørgsmål. Har et barn et spørgsmål, så vent med dem til sidst, så alle har mulighed for at forstå legens regler. Husk at følge op på dem.
  • Søg øjenkontakt med alle børn. Eller endnu bedre: Sørg for at nævne alle børns navne i løbet af et møde.
  • Leg med – vis interesse for legen og hengiv dig til den.

Rundkredslege

  • Cowboy-leg
  • Bankebøf
  • Hviskeleg

Find reglernehttp://legedatabasen.dk

Dette indlæg er skrevet af FDF. De er eksperter i leg og læring, som er en helt central del af FDF’s fællesskaber. Lege er gode øvelser i at indgå i forpligtende fællesskaber og forholde sig til andre mennesker.