fbpx
farvelade

Når børn bruger materialer til at huske ny læring

Nogle børn lærer bedst, når de bruger hænderne, når de skal lære. Hvis dit barn har det sådan, vil det elske nedenstående ideer.

Fra forskningen ved vi, at mange børn bedre kan huske det, de skal lære, når de har konkrete materialer at arbejde med. Så måske har du fundet en ny motorvej til dit barns læring. Og sammen med dit barn kan du selv udvikle flere ideer til læring med konkrete materialer.

Her kommer 5 idéer til at komme i gang.

  1. Lav bogstaverne i alfabetet og tallene fra 1-10 på nogle små papbrikker eller post-its, og lad dit barn ”skrive” og ”regne” med brikkerne.
  2. Lad barnet sidde med noget i hænderne, når barnet skal koncentrere sig om sine opgaver. En lille gummibold eller en klump modellervoks er perfekt.
  3. Lav nogle papbrikker med spørgsmål og svar, og lad barnet trække en brik med et spørgsmål og placere det ved siden af brikken med det rigtige svar.
  4. Skriv ord på papbrikker (et ord pr. brik), og lad barnet læse eller lave sætninger ved at lægge brikkerne i rækkefølge på bordet.
  5. Udvid ide nr. 4 til også at omfatte små stykker karton med punktum, komma og evt. flere tegn, som barnet skal placere korrekt i sætningen.