fbpx
kram-et-trae2

Kram et træ

Selvom vi er i en særlig situation, så er det ikke forbudt at gå ud og få lidt frisk luft – så hvad med at tage en tur i skoven og kramme et træ?

Tag ud i naturen og få noget frisk luft. Denne lille leg er sjov til en skovtur, og kan sagtens også bruges hjemme i haven, hvis man har et par gode træer stående. Nogle gange er det vigtigt at være til stede og nærværende i det, der er lige nu. At børn og voksne tager tiden til at være til stede og opmærksomme i dét, de foretager sig, og ikke på vej et andet sted hen – hverken i tanker­ne eller fysisk.

Legen handler om, at være opmærksom på nuet gennem følesansen. Det er en leg, som får børn til at blive bevidste om, hvor vigtig følesansen er.

 

Deltagere:
Børn og evt voksne

Det skal I bruge:
Tørklæde til at binde for øjnene.

Trin 1:
Gå sammen to og to, og den ene får bind for øjnene.
Den anden deltager skal nu føre den første hen til et træ. Man behøver ikke gå en lige vej hen til træet, men må gerne gå lidt rundt.

Trin 2:
Når man har fundet et træ, så skal deltageren med bind for øjnene mærke på træet og lægge mærke til detaljer, som gør, at man kan finde det igen. Når per­sonen har mærket tilstrækkeligt lang tid, så føres han eller hun tilbage til start.

Trin 3:
Ved startstedet får deltageren bindet af og skal nu se og mærke, om han/hun kan finde træet, som blev krammet med bind for øjnene.

Legens pointe er, at man ikke kan tænke på andet end det, man er i gang med netop nu, da man ellers ikke vil kunne huske, hvad man føler. Tal med om, hvad I mærkede i legen.