Lav lækre og lette foliebakker i din ovn

Husk at der er afbrændingsforbud på grund af det varme og tørre sommervejr. Du kan laver foliebakkerne i køkkenovnen i stedet for.

Det primitive og enkle bliver næsten altid godt, og børnene får helt automatisk udvidet deres nysgerrighed om tilberedning og smag.

Fordelen ved denne opskrift er, at børnene selv kan vælge, hvad de gerne vil have i deres foliebakke.

Vores forslag til ideelle foliebakker:

  • Foliebakke med låg (eller stanniol) – skriv gerne navn på låget
  • Løg
  • Kartofler / pasta
  • Grøntsager: gulerødder, tomat, squash,  (alt der kan koges)
  • Krydderier (salt, peber, paprika mm)
  • Smør/olie
  • Kød fx. pølser eller skinke (hvis kylling, okse, bacon ol. steges/svitses på forhånd)
  • Vand (så det dækker grøntsagerne)
  • Fond (kyllinge, okse eller grøntsagsfond)

Fremgangsmåde:

Skær kartoflen og grøntsager i små tern. Skær pølsen i skiver og grovhak løget. Put det i bakken, og tilsæt krydderier, smør/olie og vand, så det lige dækker grøntsagerne. Stilles i ovnen indtil kartoflerne er kogte.

Når afbrændingsforbudet er ophævet kan du bruge opskriften til at lave bålmad. Lige nu må du nøjes med den sikre ovn i dit køkken.

Ifølge Institut for Fødevarevidenskab er det ufarligt at bruge foliebakker ved høje temperaturer. 

(Foto: Lisbeth Birkelund Simonsen)