fbpx

Boligsociale indsatser

Ved at etablere en familieklub gør I det muligt at styrke sammenhørighed og fællesskab mellem børnefamilier i jeres lokalområde. Det kan give mere overskud som forælder, som barn og som familie at være med i et stærkt fællesskab, hvor der er plads til at gro i sunde relationer.

Familierne møder nye familier, som de kan dele familielivets udfordringer og succeser med og ikke mindst spejle sig i. De relationer som familieklubben skaber, kan give mere mod på selv at række ud og bygge bro til andre, dér hvor familierne bor.

EKSEMPLER PÅ SAMARBEJDE

Vi samarbejder med mange boligsociale indsatser over hele landet b.la. i fx Randers, Ikast, Odense, Aarhus, Kalundborg og mange flere steder. Som boligsocialmedarbejdere har I et unikt kendskab til lokalområdet og områdets familier, og I har dermed gode forudsætninger for at invitere både familier og frivillige med i fællesskabet. Hvorimod vi kan bidrage med både økonomi, uddannelse af frivillige, støtte ift. opstart og drift af klubben og ikke mindst et gennemtænkt koncept for familieklubben, som vi har rigtig gode erfaringer med efter at have startet over 100 familieklubber over hele landet.

I en af vores familieklubber i Odense har en boligsociale medarbejder været med i frivilligteamet, hvor hun har været en del af planlægning og afholdelsen af mødegangene. Efter to sæsoner i familieklub har den lokale familieforening overtaget understøttelses af klubben og samtidig er fem tidligere familier i klubben trådt til som frivillige. Den boligsociale medarbejder følger nu med fra sidelinjen.

Samarbejdet med de boligsociale indsatser ser meget forskelligt ud – vi tager udgangspunkt i jeres behov, og vi finder sammen ud af, hvordan det bedst giver mening at starte familieklub op hos jer.

Er I interesserede i at høre mere eller drøfte mulighederne for, hvordan I kan understøtte eller starte en familieklub hos jer, så er I velkomne til at kontakte os.

Kontakt os

Har I lyst til at læse mere?

Se uddrag fra Koncept for Hele Danmarks Familieklub


Et civilsamfundsprojekt

Hele Danmarks Familieklub er et 5-årigt civilsamfundsprojekt støttet af den A.P. Møllerske Støttefond. Projektet er et partnerskabsprojekt, hvor KFUM’s Sociale Arbejde, FDF og KFUM Spejderne samarbejder om at skabe lokale familieklubber, der kan bygge bro til lokalsamfundet og skabe blivende relationer.