fbpx

FAMILIEKLUB I EN BOLIGSOCIAL INDSATS

Et samarbejde med Hele Danmarks Familieklub er en mulighed for at understøtte lokale børnefamilier i jeres område. I bliver I en del af et nationalt projekt i en lokal kontekst, hvor I giver familier i jeres lokalområde mulighed for at blive en aktiv del af fællesskabet. Familierne møder andre børnefamilier, som de kan dele familielivets udfordringer og succeser med, og ikke mindst spejle sig i. De relationer som familieklubben skaber, kan give mere mod på selv at række ud og bygge bro til andre.

 

Familieklubben kan være et bidrag til jeres allerede eksisterende indsatser på familieområdet. Derudover kan lokale frivilliges engagement være med til at øge sammenhængskraft og medborgerskab i jeres boligområde.

 

Kontakt os for en uforpligtende samtale

SÅDAN KOMMER I GODT I GANG

Hele Danmarks Familieklub er et gennemtænkt og velafprøvet koncept, som gør det let at starte en familieklub.

Antal klubforløb, frivillige og familier i samarbejde med boligsociale indsatser siden 2018

Som ansatte lokalt i boligområdet, har I det unikke kendskab til lokalområdet og områdets familier. I har dermed gode forudsætninger for at invitere både familier og frivillige med i fællesskabet. Måske I allerede har frivillige tilknyttet jeres indsatser eller kender nogen I jeres netværk, som kunne være den rette til opgaven.

 

Vi bidrager med økonomi til den daglige drift af familieklubben, uddannelse af frivillige, koncept og PR-materiale. Vi har god erfaring med opstart af nye familieklubber med over 250 familieklubber i hele landet, hvor af flere har været i samarbejde med boligsociale indsatser.

 

Vi lægger vægt på at konceptet er simpelt, let at gå til og kan tilpasses jeres lokale kontekst. Sammen hjælper vi hinanden med at finde de rette frivillige.

 

I får tilknyttet en projektkoordinator fra KFUM’s Sociale Arbejde, som vil hjælpe jer hele vejen med det administrative her i blandt økonomi og børneattest.

 

Læs et uddrag fra konceptbogen

 


Oversigt over klubforløb i samarbejde med boligsociale indsatser

KONKRETE EKSEMPLER PÅ SAMARBEJDER

I samarbejde med boligsociale indsatser rundt i landet har vi startet mere end 71 familieklubforløb op over de seneste fem år. Vi har derfor en bred erfaring i at etablere familieklubber i boligsocialt regi.
Familieklubberne ser forskellige ud fra område til område alt afhængig af de lokale ressourcer, fysiske rammer, ansatte, beboere og frivillige. De er altid tilpasset den lokale kontekst.
Vi har mange gode eksempler på klubber i almene boligområder. Vi oplever at mange af klubberne bliver forankrede og at flere familier går fra at være deltagere til selv at være frivillige over tid.

 

Læs om familieklubben på Motalavej i Korsør

Læs om familieklubberne i Ikast Øst og Vest

JERES ROLLE I KLUBBEN

Samarbejdet med boligsociale indsatser kan se meget forskellige ud – vi tager udgangspunkt i jeres behov, og sammen finder vi ud af, hvordan det bedst giver mening at starte en familieklub op hos jer.
Som lønnet medarbejder kan dit bidrag være:
    • Rekruttering af lokale frivillige og familier
    • Være de frivilliges kontaktperson omkring de fysiske rammer
    • Bygge bro til eksisterende tilbud for børn og familier
    • Støtte op om familieklubben ved for eksempel deltagelse

SKAL VI SAMARBEJDE?

Er I nysgerrige på, hvad en familieklub kan i jeres område? Så tøv ikke med at tage kontakt til os. Så kan vi fortælle mere om konceptet og vores erfaringer, og vi kan sammen finde ud af, om vi i fællesskab skal arbejde på en familieklub hos jer.
Vi har lokale projektkoordinatorer i hele landet og kommer gerne forbi til en snak.

 

Kontakt os her

 

Hele Danmarks Familieklub er en del af KFUM’s Sociale Arbejde