fbpx

FAMILIEKLUB I SAMARBEJDE MED KIRKEN

Et samarbejde med Hele Danmarks Familieklub er en mulighed for at tiltrække og understøtte lokale børnefamilier i jeres sogn. I bliver I en del af et nationalt projekt i en lokal kontekst, hvor I kan give familier i jeres lokalområde mulighed for at blive en aktiv del af fællesskabet og bygge bro til andre lokale tiltag. Familierne får mulighed for at møde andre børnefamilier, som de kan dele familielivets udfordringer og succeser med og ikke mindst spejle sig i.


En familieklub i samarbejde med kirken er en unik mulighed for at styrke kirkens lokale ståsted, øge kendskab blandt børnefamilier i lokalområdet og udbrede kirkens eksisterende arrangementer og tilbud.Kontakt os for en uforpligtende samtale

SÅDAN KOMMER I GODT I GANG

Hele Danmarks Familieklub er et gennemtænkt og velafprøvet koncept, som gør det let at starte en familieklub.


Som kirke – både ansatte og menighedsråd – har I et unikt kendskab til lokalområdet og områdets børnefamilier. I har dermed gode forudsætninger for at invitere familier og frivillige med i fællesskabet. Måske I allerede har frivillige tilknyttet jeres kirke eller kender nogen I jeres netværk, som kunne være den rette til opgaven.


Vi bidrager med erfaring, koncept, PR-materiale, økonomi og uddannelse af frivillige. Vi har god erfaring med opstart af nye familieklubber med over 250 familieklubber i hele landet, hvor af flere har været i samarbejde med kirker.


Sammen aftaler vi nærmere omkring beliggenhed, mødetidspunkt og andre lokale hensyn. Når det er på plads, hjælpes vi ad med at finde familier til familieklubben. I mange byer har vi allerede familier på venteliste til en fremtidig familieklub.


I får tilknyttet en projektkoordinator fra KFUM’s Sociale Arbejde, som vil hjælpe jer hele vejen med det administrative her i blandt økonomi og børneattest.Læs uddrag fra konceptbogen


Oversigt over klubforløb i samarbejde med kirker og sogne
 

KONKRETE EKSEMPLER PÅ SAMARBEJDE

I samarbejde med kirker rundt i landet har vi startet mere end 69 familieklubforløb op over de seneste fem år. Vi har derfor en bred erfaring i at etablere familieklubber i kirkelig regi.


Antal klubforløb, frivillige og familier i samarbejde med kirker siden 2018

Familieklubberne ser forskellige ud fra kirke til kirke alt afhængig af kirkens ressourcer, fysiske rammer, ansatte og frivillige. De er altid tilpasset den lokale kirkes kontekst.
Eksemplerne er mange; I Hasle Kirke er kirkens diakon en fast del af familieklubben. I Lystrup Kirke har flere medlemmer af menighedsrådet selv meldt sig som frivillige. Andre steder har vi i samarbejde med kirken formået at rekruttere et helt nyt frivilligteam til familieklubben.Læs om familieklubben i Lystrup Kirke

 

JERES ROLLE I KLUBBEN

Kirkelandskabet ser forskelligt ud. Derfor er det også forskelligt, hvordan samarbejdet omkring familieklubberne ser ud.


I nogle klubber er kirkens ansatte en aktiv del af familieklubben og frivilligteamet – det kan både være præsten, kirke- og kulturmedarbejdere, diakonen, børne- og familiemedarbejderen eller menighedsrådet.


Dette er ikke et krav og i andre klubber består kirkens opgave udelukkende i at yde støtte til klubben. Dette afhænger af jeres prioriteringer, muligheder, og hvad den konkrete klub har brug for.

 

Skal vi samarbejde?

Er I nysgerrige på, hvad en familieklub kan i jeres kirke? Så tøv ikke med at tage kontakt til os. Så kan vi fortælle mere om konceptet og vores erfaringer, og vi kan sammen finde ud af, om vi i fællesskab skal arbejde på en familieklub i jeres kirke.


Vi har lokale projektkoordinatorer i hele landet og kommer gerne forbi til en snak.

 

Kontakt os her

Hele Danmarks Familieklub er en del af KFUM’s Sociale Arbejde