fbpx
Tegn-din-hjerne-002

Tegn din hjerne

Der foregår uden tvivl meget i børnenes hoveder lige nu. Hvad er Corona? Hvorfor kan jeg ikke komme i skole? Jeg savner mine venner… Hjælp dem med at sætte ord og billeder på det er svært og samtidig sætte fokus på det de er glade for og gode til, med denne sjove tegneleg - Tegn din hjerne.

Deltagere: 1 voksen og 1 eller flere børn.

Det skal I bruge: papir og tuscher til hvert barn.

Trin 1:
Tegn selv et omrids af en hjerne og inddel i seks felter (som billedet ovenfor).

Trin 2:
Fortæl børnene om hjernen. Fx: hjernen er en stor muskel, der er beskyttet af vores kranie. Inde i hjernen er der en masse forbindelser, der hjælper os med at bevæge vores arme og ben – der er hjerneceller, der fortæller os, om noget er koldt eller varmt – om vi er sultne eller trætte. Det er også inde i hjernen, alle vores tanker og følelser er – og her, vi samler på det, vi er glade for og gode til.

Spørg gerne, hvad børnene selv ved om hjernen.

Trin 3:
Nu skal børnene skal tegne deres egne hjerner – tegne alt det, de godt kan lide at lave og det, de er gode til. Uddel arket med hjernen inddelt i 6 felter, hvor børnene kan tegne én ting i hvert felt. Du kan eventuelt selv har tegne din egen hjerne på forhånd med øje for, hvad børn kan finde på at tegne. Det kan være et felt med en tegning af, at man elsker at stå på rulleskøjter, at man er god til at passe på sin kat osv.

Trin 4:
Sæt i gang. Vær large med at anerkende børnenes egne ideer til tegninger, hvis de spørger. Vigtigt at have fokus på det positive – altså det, de godt kan lide at lave og det, de er gode til. Lad børnene tegne løs på hjernen i 10 minutter.

Trin 5:
Tal sammen om børnenes tegninger – fokuser på det der er godt og føles rart. Hvis der er flere børn med i legen, kan de være de har nogle ting tilfælles.
Det kan være at børnene kommer i tanke om at det kan være lidt svært med nogle af tingene i denne tid, hvor de er adskilte fra venner eller familiemedlemmer. Hjælp med dem at holde fokus på det gode og med at se frem til at kunne gøre de ting igen, når hverdagen er normaliseret.

RIGTIG GOD FORNØJELSE!