fbpx
Hvad-kan-det-blive-tegn

Tegneleg - hvad bliver det til?

Her er en sjov tegneleg for hele familien. Bliver dagen lidt for lang... og har I brug for en sjov tegneleg, så er denne helt perfekt! Her er det kun fantasien der sætter grænser, for hvad kan en kop forvandle sig til, monstro…

Deltagere: En voksen og en eller flere børn

Det skal I bruge: Papir, hvis I har et A3 ark er det rigtig god. Almindelig størrelse kan sagtens bruges. Tusch til hvert barn.

Trin 1:
Den voksne tegner en kop på papiret og fortæller om ting, der ved hjælp af fantasi og nysgerrighed kan transformere sig. Spørg evt. børnene om de kender til fx legetøj, der ser ud til at være en ting, men også kan blive til noget andet. Børn er rigtig gode til at få øje på sjove muligheder.

Trin 2:
Sæt aktiviteten i gang med instruktion om, at nu skal koppen forvandle sig til noget, der kan køre eller flyve – til et transportmiddel. Børnene skal tegne videre på koppen og forvandle den til fx et tog, en helikopter, en tank eller andet, deres fantasi giver dem ideer til. De må vende og dreje papiret med koppen, som de har lyst.
Vær opmærksom på at give ideer, hvis børnene ikke selv fra start kan finde en mulighed.

Trin 3:
Tal med børnene om deres tegninger og om, at det er helt vildt godt, at man kan få øje på mange forskellige muligheder. Tal også med dem om, at sådan er det også med andre ting, fx opgaver i skolen, ting man skal løse derhjemme – og også med mennesker. Pointen er her, at der er mange måder at løse koppens forvandling på – og alle løsninger er rigtige. Det er nysgerrigheden og fantasien, der hjælper os på vej.