Værktøjskassen

Som frivillig ildsjæl i Hele Danmarks Familieklub får du brug for en masse materiale.
F.eks. hvis du skal uddele informationsmateriale til nye familier eller hvis du vil tage billeder af børn og voksne i familieklubben.

Her på siden kan du finde og downloade relevant materiale.

FAMILIEKLUB I EN CORONATID

Begrænset adgang til lokaler:                                                                                             

Der kan være lukket for adgang til de lokaler, hvor familieklubben normalt mødes. Selvom jeres lokaler er lukkede, må familieklubben gerne mødes udenfor til bålhygge, gåtur o.l.,  eller I kan overveje en hyggelig TAKE AWAY-aktivitet. Hvis I har brug for at vende, hvordan I fastholder fællesskabet i familieklubben, kan I altid kontakte jeres projektkoordinator.

Vi vil løbende dele inspiration til aktiviteter i facebookgruppen for frivillige i Hele Danmarks Familieklub, og I må meget gerne dele jeres idéer og aktiviteter med hinanden.

Kulturtilbud lukkes:                                                                                                             

Forlystelsesparker, teatre, biografer o.l. lukkes, og familieklubberne kan derfor ikke mødes disse steder.

Arealkrav og coronapas:                                                                                                     

Der kan lokalt være arealkrav, samt krav om fremvisning af coronapas, som I skal forholde jer til i familieklubben. Undersøg derfor, hvilke retningslinjer der gælder i de lokaler, hvor I mødes.

Brug af mundbind:                                                                                                                 

Ifølge retningslinjerne skal alle personer over 12 år bære mundbind*, når de befinder sig i lokaler, hvor der udøves forenings-og idrætsaktiviteter. Kravet frafalder, når man sidder ned eller når man udøver den pågældende aktivitet. Tiden sammen i familieklubben og de mange forskellige aktiviteter der her foregår defineres som en samlet aktivitet. Dette betyder, at fra familieklubben starter med velkomst og tjek ind, og indtil I afslutter og tjekker ud, behøver familier og frivillige ikke bære mundbind. Bevæger I jer udenfor lokalet I er i, fx for at gå på toilettet eller når I ankommer og går hjem, skal I bære mundbind.

*undtagelser kan forekomme ved anerkendelsesværdige årsager.

Smitteforebyggelse                                                                                                               

Når I mødes i familieklubben, anbefaler vi, at frivillige og familier følger Sundhedsstyrelsens generelle råd om smitteforebyggelse. Generelle råd om smitteforebyggelse – Sundhedsstyrelsen. I må gerne fravige rådet om at holde afstand i familieklubben under leg og aktivitet.

Opstår der smitte i jeres familieklub, giv da direkte besked til alle frivillige og familier og kontakt jeres projektkoordinator hurtigst muligt. Læs mere om hvordan I skal handle ved smitteudbrud i familieklubben her: Hvis du har symptomer, er syg eller smittet – covid-19 – Sundhedsstyrelsen

Vi holder øje med udviklingen i Corona-situationen, og vi mødes altid på en måde i familieklubberne, så alle kan føle sig trygge.

Der kan gælde andre retningslinjer lokalt end skitseret i det ovenstående. Hvis I har spørgsmål, eller kommer i tvivl om noget undervejs, er I altid velkomne til at tage fat i jeres projektkoordinator.

Find kontaktinfo her

Information til familier

Mange familier vil gerne have lidt information om familieklubben, enten inden de starter eller når de er i gang. Folderen forklarer kort og præcist, hvad en familieklub går ud på.

Hent folder

Information til frivillige

Er du nye frivillig eller har du kontakt til en, der gerne vil være frivillig i Hele Danmarks Familieklub, så kan du hente en informations-folder her.

Hent folder

Fototilladelse

Når du tager billeder af børn og voksne i familieklubben, skal du bruge en fototilladelse.

Hent tilladelse

Ansøgning og modtagelse af donationer

Nedenfor kan du hente et brev, som du kan bruge, hvis du ansøger om donationer til din familieklub og et skema, som du skal bruge til at oplyse, hvilke donationer du har modtaget.

Hent brev

Hent skema

Koncepthåndbog

Nedenfor kan du hente et uddrag af vores koncepthåndbog.

Hent uddrag

Støtte- rådgivningsfolder

Nogle familier i i familieklubben kan få behov for mere støtte end den tæt på og nærværende støtte, som I frivillige giver på møderne i familieklubben. Nedenfor kan du hente vores støtte- rådgivningsfolder, som indeholder en oversigt over nogle af de muligheder for gratis støtte og rådgivning, man kan få som børnefamilie.

Hent folder

 

En guide til dig som frivillig

Nedenfor finder du en række videoer, der kan hjælpe dig, i det frivillige arbejde i familieklubberne.

Relationskompetence

 

Øvelse: Børnestyret leg

 

Ros og anerkendelse

 

Øvelse: Positivt spejlbillede

Ledelse